Goldshell KD6 26.3T KDA Kadena Miner: сеопфатен преглед

Рударството на криптовалути стана важен аспект на крипто индустријата и бара врвна опрема за успешна операција на рударството.Еден од најпопуларните рудари на пазарот е Goldshell KD6 26.3T KDA Kadena Miner.Оваа статија ќе обезбеди детален преглед на Goldshell KD6 26.3T KDA Kadena Miner, дискутирајќи ги неговите карактеристики, придобивки и ограничувања.

Што е Goldshell KD6 26.3T KDA Kadena Miner?

Goldshell KD6 26.3T KDA Kadena Miner е платформа за ископување криптовалути дизајнирана да ја ископува криптовалутата Kadena (KDA).Тоа е рударска опрема со високи перформанси со хашрата од 26,3 TH/s и потрошувачка на енергија од 1560 W.Се напојува со чипот Goldshell CK5 и има шест модули за рударство, секој со 64 Goldshell CK5 чипови.

ново (1)

 

Карактеристики на GoldshellKD626.3T KDAКадена рудар

Златната школкаKD626.3T KDA Kadena Miner доаѓа со неколку карактеристики што го прават одличен избор за рударите на криптовалути.Овие карактеристики вклучуваат:

Хашрејт

Златната школкаKD626.3T KDA Kadena Miner има хашрејт од 26,3 TH/s, што го прави еден од најмоќните рудари на пазарот.

Потрошувачка на енергија

И покрај неговата висока стапка на хаш, GoldshellKD626.3T KDA Kadena Miner има релативно ниска потрошувачка на енергија од 1560W, што го прави енергетски ефикасен избор за рударите.

Ниво на бучава

Златната школкаKD626.3T KDA Kadena Miner има ниво на бучава помало од 75db, што го прави тивок рудар што може да се користи во станбена средина.

Алгоритам за рударство

Златната школкаKD626.3T KDA Kadena Miner е дизајниран да ја ископува криптовалутата Kadena (KDA) користејќи го алгоритмот Keccak-256.

Поддршка за рударски базен

Златната школкаKD626.3T KDA Kadena Miner поддржува повеќе базени за рударство, овозможувајќи им на рударите да го изберат оној кој најмногу одговара на нивните потреби.

Придобивките од GoldshellKD626,3Т КДА Кадена Рудар

Златната школкаKD626.3T KDA Kadena Miner нуди неколку придобивки за рударите за криптовалути, вклучувајќи:

Висок хашат

Златната школкаKD626.3T KDA Kadena Miner има висок хашрат од 26,3 TH/s, што го прави моќна рударска платформа која може да се справи со големи количини на рударство.

Енергетска ефикасност

И покрај неговата висока стапка на хаш, GoldshellKD626.3T KDA Kadena Miner има релативно ниска потрошувачка на енергија од 1560W, што го прави енергетски ефикасен избор за рударите.

Повеќе рударски базени

Златната школкаKD626.3T KDA Kadena Miner поддржува повеќе базени за рударство, овозможувајќи им на рударите да го изберат оној кој најмногу одговара на нивните потреби.

Ниво на бучава

Златната школкаKD626.3T KDA Kadena Miner има ниско ниво на бучава помало од 75db, што го прави тивок рудар што може да се користи во станбена средина.

Ограничувања на GoldshellKD626,3Т КДА Кадена Рудар

Златната школкаKD626.3T KDA Kadena Miner има неколку ограничувања за кои рударите треба да бидат свесни, вклучувајќи:

Достапност

Златната школкаKD626.3T KDA Kadena Miner може да биде тешко да се добие поради големата побарувачка и ограниченото производство.

Алгоритам за рударство

Златната школкаKD626.3T KDA Kadena Miner е дизајниран да ја ископува криптовалутата Kadena (KDA) користејќи го алгоритмот Keccak-256, кој ја ограничува неговата употреба на само една криптовалута.

Заклучок

Златната школкаKD626.3T KDA Kadena Miner е моќна и енергетски ефикасна опрема за рударство која е добро прилагодена за ископување на криптовалута Kadena (KDA).Со висок хашрејт, мала потрошувачка на енергија и повеќекратна поддршка за базен за рударство, нуди неколку придобивки за рударите на криптовалути.Сепак, неговата ограничена достапност, алгоритам за рударство и цена може да бидат недостатоци за некои рудари.

Најчесто поставувани прашања

1. Може златната школкаKD626.3T KDA Kadena Miner ископуваат други криптовалути?

Не, GoldshellKD626.3T KDA Kadena Miner е дизајниран специјално за рудирање на криптовалутата Kadena (KDA) користејќи го алгоритмот Keccak-256.

2. Колку чини GoldshellKD626.3T KDA Kadena Miner цена?

Цената на GoldshellKD626.3T KDA Kadena Miner може да варира, но може да биде прилично скап во споредба со другите рударски апаратури.

3. Дали е GoldshellKD626.3T KDA Kadena Miner енергетски ефикасен?

Да, GoldshellKD626.3T KDA Kadena Miner има релативно ниска потрошувачка на енергија од 1560W и покрај високиот хашрејт, што го прави енергетски ефикасен избор за рударите.

4. Може златната школкаKD626.3T KDA Kadena Miner да се користи во станбена средина?

Да, GoldshellKD626.3T KDA Kadena Miner има ниско ниво на бучава помало од 75db, што го прави тивок рудар што може да се користи во станбена средина.

5. Каде можам да го купам Goldshell KD6 26.3T KDA Kadena Miner?

Goldshell KD6 26.3T KDA Kadena Miner може да биде тешко да се добие поради големата побарувачка и ограниченото производство, но може да се купи од овластени трговци на мало и препродавачи.


Време на објавување: Мар-24-2023